En bok till de som inte har någon aning om vad som händer i krig

15 Jan

Som rubriken säger vill jag ge romanen ”Tusen strålande solar” till de människor, som lever i trygghet och inte har någon aning om alla krigskonsekvenser, eller alla svårigheter och levnaden i krigsländer.

Jag vill ge den till de eftersom den här romanen verkligen berättar om livet i krig, i det här sammanhanget, i Afghanistan.

De flesta människor här lever i trygghet, de har tak över huvudet, mat att äta, och tillgänglig sjukvård i fall av sjukdomar, eller allvarliga skador.

Men läser man Tusen strålande solar, får man en inblick i det hårda livet i Afghanistan, man får läsa om alla skador kriget lämnar efter sig. För dessa människor är det svårt att finna ett tryggt hem, mat, eller t.o.m. kläder. Dessutom så får man reda på talibanernas verkliga akter. Hur de orsakade att bl.a. kvinnor inte längre kunde se omvärlden, eller ens promenera ute.

Personligen visste jag inte så mycket om kriget i Afghanistan, men efter den här romanen så vet jag att, folk verkligen led.

Så till er människor som inte vet så mycket om krig, läs den här boken och få en inblick i det hårda livet krig lämnar efter sig till befolkningen.

Efter att ha läst romanen kan man kanske tänka mer på vad man själv gör, hur mycket man förbrukar och ifall man själv kan hjälpa människor drabbade av krig. Skänka en slant t.ex.

Annonser

2 svar to “En bok till de som inte har någon aning om vad som händer i krig”

  1. sofieohlsson januari 16, 2010 den 9:07 f m #

    Bra skrivet! Jag håller med dig om att det är bra för oss alla att läsa den, dels det för att det är viktigt att veta hur det är i ett krigsdrabbat land men även för oss i i-länder som tar sånt som sjukvård etc. förgivet.

  2. magisterpetri februari 2, 2010 den 2:17 e m #

    Dina inlägg glöder av engagemang. Kul att romanen engagerade dig så!

    H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: